Rondvlucht boven Amersfoort

Bij RondvluchtHilversum.nl bent u aan het juiste adres voor een rondvlucht boven Amersfoort met een Cessna 172 vliegtuig. Amersfoort is de tweede stad van de provincie Utrecht qua aantal bewoners en de veertiende van Nederland. Het oude centrum heeft weinig schade geleden tijdens de tweede wereld oorlog en is dus nog steeds voor een groot deel in zijn originele staat, inclusief de grachten. 

In 1259 kreeg Amersfoort stadsrechten. De eerste stadsmuur van iets meer dan 1,5 km werd enkele jaren later gebouwd. Er werd tevens een gracht gegraven langs deze muur voor extra bescherming. Aan het eind van de twintigste eeuw kreeg de stad de groeistad-status en door de jaren heen zijn er veel nieuwe wijken gebouwd, vaak met opmerkelijke architectuur.

Boek hier een rondvlucht boven Amersfoort
Er zijn ongeveer 400 rijksmonumenten in de stad aanwezig, waarvan vele woonhuizen uit de 17e en 18e eeuw, maar bijvoorbeeld ook pakhuizen, kerken, een voormalig klooster en de Koppelpoort uit de 15e eeuw. Er zijn dus genoeg historische gebouwen te bekijken met ieder hun eigen verhaal.

Naast de Koppelpoort zijn de Monnikendam en de Kamperbinnenpoort ook belangrijke stadspoorten.

Vele plaquettes en beelden herdenken de oorlog. Er zijn meerdere oorlogsmonumenten voor het verzet maar ook voor de burgerslachtoffers en natuurlijk de militairen. Ook zijn er een aantal musea in de stad te vinden, waaronder het historische stadsmuseum en het Mondriaanhuis. Tevens zijn er vele beelden en andere kunstwerken geplaatst in de straten.

Er zijn verschillende mogelijkheden om een rondvlucht boven Amersfoort te vliegen.

Boek hier een rondvlucht boven Amersfoort