Rondvlucht boven de Bilt

Bij RondvluchtHilversum.nl bent u aan het juiste adres voor een rondvlucht boven De Bilt met een Cessna 172 vliegtuig. De Bilt vormt samen met Bilthoven gemeente de Bilt en ligt in provincie Utrecht. Het dorp heeft iets meer dan 10.000 inwoners en kan als een soort 'slaapstad van Utrecht worden beschouwd. Waarschijnlijk komt de plaatsnaam van het woord 'belt' dat heuvel betekend en kan worden vergeleken met het hedendaagse woord 'bult'. De plaats is dan ook ontstaan op een van de heuvels van de Utrechtse Heuvelrug en ligt in de buurt van de Veluwe.

Het dorp komt voor het eerst in een historisch document voor uit 1122, waarin Mathilde, de vrouw van Keizer Hendrik V, het klooster Oostbroek eeuwig bezit over het grondgebied schonk. Door steeds terugkerende overstromingen van de rivier de Kromme Rijn, was het gebied destijds een drassig moeras en moeilijk toegankelijk. Na afdamming kon het gebied makkelijker ontgind worden.

Boek hier een rondvlucht boven De Bilt
In 1640 werd er een vaart tussen Utrecht en Zeist aangelegd, die dwars door het dorp heen liep. Door de komst van de vaart werd het een populaire doorgangsplaats vanuit het oosten en vestigden er zich herbergen en verschillende ambachtslieden in het dorp. In 1897 werd het de thuisbasis van het KNMI, het nationale data- en kenniscentrum voor weer, klimaat en seismologie.

Het dorp heeft een aantal leuke bezienswaardigheden. De dorpskerk en oude school zijn beide uit 1652. Verder heeft het een aantal landgoederen in de omgeving, waarbij het landgoed Vollenhoven verreweg de oudste uit de omgeving is. U kunt ook Fort Ruigenhoek bezoeken, die gebouwd werd voor het verdedigen van de keerkade tussen de 2 inundatiekommen. Bezoekt u eveneens het in de buurt liggende recreatiegebied van Ruigenhoek. Naast een fraai waterpark voor de kinderen, heeft het gebied veel voorzieningen voor een ontspannen picknick. Voor visliefhebbers is er een visvijver aangelegd en tevens kunt u er naar harten lust, wandelen, fietsen en paardrijden.

Er zijn verschillende mogelijkheden om een rondvlucht boven de Bilt te vliegen.

Boek hier een rondvlucht boven De Bilt