Alles over vliegveld Hilversum

Vliegveld Hilversum

Wilt u meer informatie over vliegveld Hilversum? Wilt u een rondvlucht of vliegles maken vanaf vliegveld Hilversum? Bekijk deze pagina dan en kom alles te weten over vliegveld Hilversum.

Meer informatie over Vliegveld Hilversum

Vliegveld Hilversum is een vliegveld gelegen bij de plaats en gemeente Hilversum. De gemeente Hilversum heeft ongeveer 87.000 inwoners op een oppervlakte van bijna 50 km2.  Vliegveld Hilversum ligt in de provincie Noord-Holland en de belangrijkste plaats in de landstreek het Gooi.

Vliegveld Hilversum Rondvlucht Hilversum

Vliegverkeer vanaf vliegveld Hilversum

Het vliegverkeer vanaf vliegveld Hilversum is zeer divers. Het vliegverkeer vanaf vliegveld Hilversum bestaat naast de gebruikelijke typen eenmotorige en tweemotorige vliegtuigen uit (motor)zweefvliegtuigen, helikopters en ballonnen.

Het gebruikelijke vliegverkeer vanaf vliegveld Hilversum bestaat in hoofdzaak uit:

Het merendeel van de vloot met vliegtuigen die het vliegverkeer vanaf vliegveld Hilversum vormen zijn gestationeerd en/of in eigendom van de bedrijven en vliegclubs die gevestigd zijn op vliegveld Hilversum.

Banen vliegveld Hilversum:

Het totaal aantal banen op vliegveld Hilversum is drie (3).

  •      Grasbaan van 700 m (baan 36/18)
  •      Grasbaan van 660 m (baan 13/31)
  •      Grasbaan van 540 m (baan 07/25)

De banen op vliegveld Hilversum zijn zoals bovenstaand al weergegeven is allemaal van gras. Doordat de banen op vliegveld Hilversum van gras zijn geeft dit behoorlijke beperkingen in de wintermaanden en na zware neerslag.

Vliegbewegingen vliegveld Hilversum:

Op elke luchthaven worden verplicht de vliegbewegingen geregistreerd, een beweging is een start of een landing. Tijdens lesvluchten worden veel 'touch and go's' gemaakt, waarbij een landing direct overgaat in een start, dergelijke bewegingen worden als twee bewegingen geregistreerd. De afgelopen jaren is ere en enorme daling te zien vanwege de economische crisis.

Kortom een mooi vliegveld om vanaf te gaan vliegen en wij zien u graag bij ons vliegbedrijf tegemoet!

Vliegveld Hilversum