Rondvlucht boven Bussum

Bij RondvluchtHilversum.nl bent u aan het juiste adres voor een rondvlucht boven Bussum met een Cessna 172 vliegtuig. Bussum is gelegen in de regio het Gooi in de provincie Noord-Holland. Er wonen tamelijk veel welgestelde mensen in deze plaats. Dit is ook te zien aan het grote aantal villa's dat hier te vinden is. Een groot gedeelte hiervan is gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De stad telt zo'n 33.000 inwoners en dat op een oppervlakte van maar ongeveer 9 vierkante kilometer. Dit zorgt ervoor dat Bussum de dichtstbevolkte gemeente van het Gooi is. 

Boek hier een rondvlucht boven Bussum
Geschiedenis
Jarenlang was deze stad slechts een klein en onbelangrijk dorpje op de heide. In 1306 werd de plaats voor het eerst genoemd. Er woonden toen vooral schaapherders en boeren. Het buurtschap bestond dan ook voornamelijk uit boerderijen. Later heeft deze plaats zeker meer bekendheid en betekenis gekregen. In 1951 vond hier zelfs de eerste openbare tv-uitzending in Nederland plaats.

Bezienswaardigheden
Wanneer het gaat om de bezienswaardigheden in deze stad, gaat het voornamelijk om kerken. Zo zijn de Sint-Vitus, de Sint-Jozef, de Mariakerk en de Wilhelminakerk prachtige gebouwen om te bezoeken. De Mariakerk behoort zelfs tot een van de rijksmonumenten en is bijzonder goed onderhouden en gerenoveerd. Om deze reden is deze kerk de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. Daarnaast zijn er nog enkele restanten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie te vinden. Er is bijvoorbeeld ook nog een geschutstelling te bezichtigen aan de rand van de wijk Oostereng. 

Er zijn verschillende mogelijkheden om een rondvlucht boven Bussum te vliegen.

Boek hier een rondvlucht boven Bussum