Rondvlucht boven Baarn

Bij RondvluchtHilversum.nl bent u aan het juiste adres voor een rondvlucht boven Baarn met een Cessna 172 vliegtuig. Baarn op de Utrechtse Heuvelrug, is gelegen aan de rivier de Eem. De stad heeft een kenmerkende charme die bestaat uit een combinatie van bossen, water en een polderlandschap. Samen met Lage Vuursche vormt de stad één gemeente.

Gouden Eeuw

Van origine een boerendorp veranderde het uitzicht van het dorp in de Gouden Eeuw langzaam maar zeker. De elite uit de grote steden ontdekten de landelijke omgeving en weelderige jachthuizen en buitenverblijven werd gebouwd. De indrukwekkende landerijen werden ontworpen met tuinen in barokstijl en lange lanen met bomen beplant. Veel van de oude statige charme is bewaard gebleven en het is nog steeds aan deze beplanting te danken dat de stad een opvallend groen uiterlijk heeft.

In het centrum van de stad bevinden zich vier winkelstraten die samen komen op de Brink. Hier wordt het stadsgezicht bepaald door de Pauluskerk, diverse terrasjes en de muziektent.

Boek hier een rondvlucht boven Baarn

Wandelen en fietsen langs kastelen

De omgeving is geschikt voor lange fiets- en wandeltochten. Vlakbij bevindt zich Kasteel Drakensteyn dat opvalt in het landschap door de achthoekige vormen. Naast wandelen en fietsen zijn er uitgezette ruiterroutes die geschikt zijn voor buitenritten. Paleis Soestdijk is wellicht het meest bekende gebouw van Baarn en omstreken. Het paleis werd in 1650 gebouwd door een Amsterdamse burgemeester als jachthuis. Kroonprins Willem II en zijn echtgenote Prinses Anna Paulowna lieten het gebouw tot een echt zomerpaleis verbouwen. Het Paleis is vanaf 1937 permanent bewoond geweest onder ander door Koningin Juliana en Prins Bernhard en is sinds 1971 Rijksbezit. De prachtige tuinen zijn een in het oog springend detail en een bezoek zeker waard.

Er zijn verschillende mogelijkheden om een rondvlucht boven Baarn te vliegen.

Boek hier een rondvlucht boven Baarn