Rondvlucht boven Groenekan

Onder de rook van Utrecht, aan de noordkant van de stad, ligt Groenekan. Het dorp is ontstaan in de 14de eeuw en maakt tegenwoordig deel uit van de gemeente De Bilt. Het telt een kleine 2000 inwoners. De naam komt waarschijnlijk van een herberg ‘De Groene Kan’. Tot in het begin van de 20ste eeuw had het dorp een puur agrarisch karakter. Nadat er vanaf 1920 burgerhuizen gebouwd werden, nam het aantal forensen gestaag toe. Niettemin heeft het oude dorp haar landelijk karakter grotendeels weten te behouden. 

Boek hier een rondvlucht boven Groenekan

Groenekan staat vooral bekend om haar mooie buitengebied. Kenmerkend daarvoor zijn de lange, door sloten begrensde smalle stroken akkerland, ontstaan door verkaveling. Daarnaast zijn er in de omgeving verschillende landgoederen. Het meest opvallende daarvan is Voordaan. Op het terrein staat een groot witgepleisterd landhuis, waarachter zich een mooi park bevindt met bos, weilanden en waterpartijen. 

Door de natuurrijke omgeving van het dorp is het erg in trek bij wandelaars en fietsers. Ook de op een steenworp afstand gelegen forten Ruigenhoek en Voordorp zijn bekende trekpleisters. 

In het dorp zelf is het vooral de gerestaureerde korenmolen Geesina die de aandacht trekt. De molen die aanvankelijk ook de Groene Kan heette, dateert van het midden van de 19de eeuw. Ondanks diverse restauraties raakte de molen in verval, maar na de meest recente opknapbeurt draait deze weer als vanouds.

Er zijn verschillende mogelijkheden om een rondvlucht boven Groenekan te vliegen.

Boek hier een rondvlucht boven Groenekan