Rondvlucht boven Blaricum

Bij RondvluchtHilversum.nl bent u aan het juiste adres voor een rondvlucht boven Blaricum met een Cessna 172 vliegtuig. Blaricum ligt in de provincie Noord-Holland. Het is naast een dorp een gemeente en de gemeente telde volgens het CBS in maar 2015 9.353 inwoners en heeft een oppervlakte van ongeveer zestien vierkante kilometer. 

Het dorp ligt in het Gooi. Net als Laren is het oorspronkelijk een brinkdorp. Er zijn nog vel boerderijen bewaard. Het dorp steeg in het begin van de twintigste eeuw in aanzien, doordat er veel rijke Amsterdammers en kunstenaars zich in dit dorp vestigden. 

Boek hier een rondvlucht boven Blaricum

In het centrum van het dorp staat het monument Hervormde Kerk en de ijssalon, die in het Gooi een hoge waardering heeft. Het Tergooiziekenhuis staat in de gemeente, waardoor de gemeente een hoog geboortecijfer kent. Veel van de bevallende vrouwen wonen in omliggende gemeentes, waardoor het inwoners aantal redelijk constant blijft. 

De Tafelberg is ontwerpen in de tiende eeuw en ligt op de grens van de gemeente Huizen en Blaricum aan de oostelijke kant van de Tafelbergheide. De berg is ongeveer 36 meter hoog en is daarmee de hoogste in het Gooi. Helemaal bovenop de heuvel bevindt zich een uitkijkpunt, vanaf waar u kunt genieten van het prachtige uitzicht.

Er staan in de gemeente 70 rijksmonumenten, 74 gemeentelijke monumenten en één oorlogsmonument.

Er zijn verschillende mogelijkheden om een rondvlucht boven Blaricum te vliegen.

Boek hier een rondvlucht boven Blaricum