Rondvlucht boven Huizen

Huizen is een voormalig vissersdorp, gelegen in de provincie Noord-Holland. Deze omgeving wordt ook wel het Gooi genoemd. Het is een vrij groot dorp met wel ruim 40.000 inwoners. Verder heeft het een oppervlakte van zo'n 25 kilometer, waarvan meer dan 7 kilometer uit water bestaat. Een vrij waterrijk dorp dus. 

Gemeenschap 
Al decennialang zijn veel inwoners van Huizen lid van de Protestante kerk. De PKN heeft in deze plaats aardig wat leden in tegenstelling tot de omliggende dorpen en steden. Daarnaast zijn er nog meer dan 10 andere Protestante gemeenten. Tenslotte zijn er ook drie Katholieke kerken.

Boek hier een rondvlucht boven Huizen

Bezienswaardigheden
Tijdens een bezoek aan dit dorp is het leuk om een kijkje te nemen bij de Tafelberg. Dit is een heuvel met bovenop een uitkijkpunt. Een andere aanrader is de Nederlandse Hervormde kerk. Deze is op verschillende tijden geopend en het is mooi om er eens doorheen te wandelen. Verder is het heel bijzonder om eens te kijken bij de Dutch Mountain, een ultra zuinige villa. En tenslotte het tolhuisje, aan de Naarderstraat. Dit is een nog echt authentiek bewaard gebleven huisje dat ligt op de gemeentegrens met Naarden. 

Winkelen
In dit dorp kun je rustig een ochtend doorbrengen met gezellig shoppen. Rond de Oude Kerk bevindt zich het winkelcentrum waar zeker meer dan 100 leuke winkels en winkeltjes te vinden zijn. Heel bijzonder is het feit dat er in deze plaats op diverse plekken nog gratis geparkeerd kan worden. Dat kan een dagje winkelen nog een stukje goedkoper maken. Er is ook nog een tweede winkelcentrum, De Oostermunt, en hier vindt men zo'n 50 winkels. Tenslotte zijn er een aantal kleinere winkelcentra in de verschillende wijken. 

Er zijn verschillende mogelijkheden om een rondvlucht boven Huizen te vliegen.

Boek hier een rondvlucht boven Huizen